Welcome to Poland!

Då företaget där Emil jobbar firade 10 år blev alla anställda med respektive bjudna på en resa till Polen. Karlskrona-Gdynia.
Då bussen gick från Smålandsstenar åkte Emil hem till mamma och pappa för att äta och göra sig i ordning. Sen körde mamma fram han till bussen och så startade resan för de flesta. Runt 17-tiden var det stopp i Växjö för att plocka upp mig och då blev det även lite fika med frallor och kaffe.


"Förväntansfulla på väg"

Väl framme i Karlskrona var båten försenad så vi fick sitta på bussen i nästan 1 timme för att invänta att vi kunde kliva på båten. Tillslut var det dags.
Vi fick snabbt springa bort till våra hytter på båten för att fräscha upp oss innan det var mat. Buffé bjöds det på med öl och vin till det. Maten var så där god. Buffé är ju alltid bra då alla äter något iaf men det var bara ok. Efterrätten som såg hur god ut som helst gick inte ens att äta. Tyvärr!
Efter maten gick vi runt lite på båten innan vi bestämde oss för att gå och lägga oss. Vi skulle ju upp tidigt imon och se Polen. Vuxenpoäng!

Det blev inte mycket med sömn då jag tyckte att det var lite läskigt att va ute på havet mitt i natten och dels för att det dånade så mycket från motorn. Trots detta blev det tillslut morgon och vi vaknade av "What a wonderful world" med Louis Armstrong i högtalarna. Lagom trötta masade vi oss upp ur sängen och fixade iordning oss innan vi gick för att äta en urgod frukost som bestod av allt man bara tänkas vilja äta på morgonen.
Undertiden kom vi fram till Polen och la till i hamnen. Emil och jag gick upp på däck för att nuta av utsikten, som kanske inte va den finaste. Vi var ju faktiskt i en stor hamn. Det är ju vad Gdynia är. en hamn-stad! 







Vi gick även en runda inne i båten i väntan på att få stiga av och bege oss av på utflykt med en reseledare till olika sevärdigheter i Polen.




"Här bor vi"

Första stoppet på resan blev i Sopot som ligger alldelses norr om Gdansk. Det är ett av de populäraste resemålet i Polen. De flesta byggnaderna där är från 1800 - och 1900-talet och är byggda i jugendstil. Stranden hade en av europas längsta träpir, Molo som är 515 m lång. Det kostade pengar att gå ut på den och därför blev vi för "snåla" och hoppade det.



Här ser ni träpiren som jag tyvärr inte fick något fint kort på. Det var omöjligt att ta kort så att det syntes hur lång den var. Det gick nämligen inte att gå vid sidan av ens. Men ni kanske ändå kan förstå när ni ser hur små människorna är.


Här är hela gänget samlat. Vi var ganska många. runt 50 personer tror jag det va...


Emil framför Grand Hotell

Grand Hotell blev färdigbyggt 1927. Det var där de rika höll till. Men under andra världskriget tog nazisterna över och Hitler ockuperade två av sviterna.
Det bodde nästan bara tyskar i Sopot fram till 1945, sen tog Polen över och polackerna flyttade dit.


Lustiga huset eller sneda huset


Hjärtat och jag utanför lustiga huset


gubben på linan ser så där säker ut, kändes som att han skulle tippa...


en gata i sopot


damen på gatan målade otroligt fint


det var mycke häftig konst här och var...


vilket håll ska vi gå?


eat...no thanks! ;)


oehört vacker kyrka. Folk biktade sig och grät i kyrkan. Lite olikt Sverige ändå.


I'm number ten


"krims krams" som jag kallar det, fanns det gott om på gatorna


johanna, emil o jonte dansar (?!) på torget...


johanna gjorde hösthoppet.


stop, in the name of love, before you break my heart!

Nu var vi påväg tillbaka till bussen. I Polen får man inte bara stanna för att invänta folket som ska med i bussen utan det måste gå på en sekund. Annars blir bilisterna arga och kan t.o.m tillkalla polisen. Därför var det viktigt att vara på plats när bussen kom.
Bussen tar oss nu vidare till Gdansk och gamla stan...



Gdansk är Polens "havshuvudstad". Där finns många vackra renässansbyggnader, gotiska kyrkor och medeltida gator. 


har ni sett vilka otroligt vackra byggnader det är.




johanna pussar apan


den gyllene porten


silverträdet


Jonte, Johanna, Maria, Daniel och Emil posar med silver trädet


mer häftig konst


Här ser ni Mariakyrkan som byggdes på 1400-talet


snygg graffiti in till en affär


vi njöt av det härliga vädret utmed vattnet. Sol underbara sol.


ett skepp kom och seglade förbi oss


ett måste var ju att prova den polska ölen. Billig och god. endast 15 sek (tror jag?!)




Även jag smakade på ölen.


en gubbe kom med blommor. Mitt fina hjärta köpte två röda rosor till mig. Åhåå, vad jag älskar dig Emil ♥


När vi skulle gå in och betala vår öl upptäkte vi att det var en affär där inne. Mysigt var det.


detta vita hus är speciellt för oss alla i gänget. det fanns nämligen två toaletter som vi använde både påvägen till gamla stan och påvägen till bussen. Kisseblåsan är inte den bästa när man druckit nån öl.


Som jag skrev innan tillkallas polisen om man stannar förlänge på gatan... Ingen kommentar!


kärleken sprudlade påvägen hem ♥

Väl tillbaka på färjan blev det tillbaka blick - vad som hänt på företaget under dessa 10 år. Sen fick vi snabbt göra oss i ordning för en trerättes middag. Maten var tyvärr inte den bästa, men kvällen blev hur som lyckad. Det blev öl, vin och dans.
Med detta vill jag tacka företaget (vill inte skriva ut namnet) för en fantastisk resa till Polen.

Puss ♥

underbar morgon

underbar morgon med strålande solsken. Det blir till att ge sig ut på en löparunda och eventuellt om jag hinner en långpromenad också innan jobbet. Jag behöver piggas upp och lapa sol då jag blir rätt sliten efter att ha jobbat till 23 igår.

Så god strålande morgon/förmiddag på er
Puss ♥

dagens middag, fisk!

jag har tappat matlusten helt nu för tiden. Inte för att jag inte vill äta utan för att jag har tappat fantasin. Jag kommer aldrig på något gott att laga, därför blir det typ samma rätter vecka in och vecka ut. Men idag var jag sugen på fisk och letade då upp recept på coop.se.
Det blev ungsgratinerad örtfisk med kronärtkock och hemmagjord aioli. Jag ändrade lite i receptet för att det skulle passa min smak lite bättre!









Det blev riktigt gott faktiskt. Aiolin smakade inte så gott när jag smakade av den, men tillsammans med fisken och kronärtkocken var den hur god som helst.
Har du något tips på god och helst lite nyttigare mat som går snabbt att laga? Denna rätten tog lite för lång tid i mitt tycke nämligen...

Puss ♥


vad passar bättre än att baka en sån här dag?

inget vidare väder alls. Det blåser full storm och regnet faller ner eller så har hängt i luften hela dagen. Vad passar då bättre än att baka bröd? Det har jag passat på att göra idag. Två olika limpor blev det och jag har provsmakat den ena och det smakade fantastiskt. Saftigt och gott.







Sä här fina blev dom tillslut. Visst ser dom goda ut?!

Kvällen avslutades med en promenad i höstmörkret tillsammans med min fina vän Annica.

Puss ♥


De här två fina...

De här två fina prylarna fick följa med mig hem efter shoppingrundan i Falkenberg i lördags. Jag tror att det kommer passa perfekt i mitt kök. Lite färg och blom behövs så här när hösten börjar komma.


I den söta lilla hinken fick min basilika flytta in.



Den här fina burken har jag inte riktigt bestämt mig för vad jag ska ha i. Antingen blir det thepåsar eller några goda kakor som jag ska baka. Vad tycker ni?


Puss ♥


en helg i höstens tecken

i fredags åkte jag som i vanlig ordning till Halmstad. Jag jobbade till 20.00 så jag var inte i Halmstad förren runt 22 tiden. Vi halvsov framför en film som vi inte ens orkade kolla klart på.
På lördagsförmiddagen åkte vi till Falkenberg och gick i lite affärer för att sen åka vidare till Olofsbo där mamma och pappa var. Väl framme fikade vi och njöt av solen som vågade sig fram under dagen. Vi tog en cykeltur runt stugbyn och var nere vid hamnen för att njuta av den vackra utsikten över havet. Sen blev det mat innan vi åkte tillbaka till Halmstad framåt kvällningen. Även denna kvällen avslutades med film och en massa godis!
I söndags åkte vi iväg till Väla för att kika lite i affärerna men mest för IKEAs skull. Blev inga storköp men endel smått och gott.


Mamma och pappa hittade massor av morötter i grönsakslandet. Inte de största precis men goda va de iaf!



Kärleksörterna var som allra finast nu i trädgården


Björnbären har börjat mogna och de var så goda!


En underbar helg för att sammanfatta det hela!

Puss ♥


Herman finns inte längre...

Herman klarade inte av resan hem från Halmstad i måndags. Han skvätte ut halva sig så jag beslutade att avsluta detta projekt med att spola ner hann i vasken. Hoppas ingen blev allt för ledsen över detta!

Puss ♥

sol, värme och avkoppling

Nu är bror med familj i Turkiet. Mamma o pappa har bokat resa till teneriffa i början på november. Men jag då? Jag vill ju också åka utomlands. Jag får helt enkelt nöja mig med Polenresan i år. Som jag iof tror kommer bli kanon det med. Fast utan sommarvärmen.
Nästa år blir det eventuellt en resa till New York med min älskling. Det kommer bli helt fantastiskt!
Tyvärr är det så mycket vi vill, att vi inte vet om tid och ekonomi räcker till eller hur vi ska prioritera alla saker. Vad är viktigast? Resa eller framtiden?! Givetvis framtiden, samtidigt som man ska leva i nuet. Besultsångest!

Puss ♥

♥ love is in the air ♥

Torsdag 7/9 - 2011,
dagen då min älskade bror sa ja till sin prinsessa.
Då två blev till en.



♥kärlek♥


Herr gurka

I ett tidigare inlägg skrev jag om att jag fått en (tre) gurkplanta av min granne. Herr gurka verka trivas ganska bra hos mig för han växer mer och mer för varje dag. Men gurkorna lyser med sin frånvaro. Det hade varit riktigt kul om det faktiskt blev en!



Så här stor och fin är han nu. Ståtlig!






 

Någon mer som försöker sig på att odla gurka inne i en lägenhet?

Puss ♥

Välkommen lille Herman

Lille Herman har flyttat hem till mig. Han är liten men tids nog, då jag har pysslat om honom och matat han så kommer han att växa och bli större och tillslut bli klar.
Jag pratar givetvis om surdegen Herman.



Så här såg Herman ut igår när han kom hem till mig.



Idag har Herman fått flytta över till en större skål där jag tror att han ska trivas som fisken i vattnet!

Om tio dagar ska jag baka ut honom. Om någon är sugen på att smaka eller ta hand om en egen Herman är det bara att ni hör av er till mig. Han är nämligen sugen på att föröka sig har han sagt!

Puss ♥


vad var det jag gjorde den där...

Vad var det jag gjorde den där gången när jag slutade tidigare?! Jag har ju inte hunnit berätta om det.
Min underbara arbetskamrat Sanna valde att gå vidare och har därför slutat hos oss.
Vi valde att ha en överraskningsfest för henne den fredagen. Hon gick som vanligt till jobbet helt i ovisshet om att hon inte skulle jobba full kväll utan gå på fest.
Kl 15 hade vi avslutningsfika med tårta. Då fick hon även en super fin blombukett och en tavla som Pia på jobbet målat. Pia är en riktigt duktig konstnär och jag ska själv göra en beställning av henne.
Efter fikat kramade vi alla om henne och önskade henne lycka till på nya jobbet. Ja så där som man brukar göra ni vet. Hon verkade nöjd med fikat och tänkte jaha, det va det de. Dags att jobba en sista kväll.
Kl 18 på kvällen satt hon i kassa 3 då Leif (chefen) kom och hämtade henne. Han sa att här kan du ju inte sitta. Nu ska vi på fest. Hon blev riktigt chockad men oehört glad över den fina festen vi bjöd på.
Det blev mycket skratt, skvaller, tårar, mer presenter i form av Efva Attling örhängen, mat och dryck. En riktigt lyckad kväll!


Sanna hade igår sänt in ett "tack för den trevliga festen" i Smålandsposten. Det inlägget pryder nu vår vägg i lunchrummet med stolthet!

Puss♥


the other half of me

imon kommer världens bästa till mig. Min Emil!! för vi ska på en sak på torsdag. vad det är kan jag inte berätta än...
men det är fritt fram att gissa!!

jag lovar en massa bilder och uppdatering här i bloggen imon. Har varken haft tid eller lust de senaste dagarna. Har haft mycket annat att prioritera. men lugn, det kommer, det kommer!

Puss ♥

RSS 2.0