åska, blixtar & regn

regnet va iof välbehövligt men varför på min lediga dag?
Å jag som är livrädd för åskan och blixtarna har suttit här i ett hörn i min lägga ensam och nästan dött av skräck.
Nä ok.. jag ljög kankse lite där. jag har tvättat och rensat ur mina garderober (samtidigt som jag har lyssnat på "the king of pop") Jag måste försöka mig på att slänga lite kläder men jag har så svårt för det. tänker hela tiden att jag kan få nytta av det nån gång. Skit med.
Jag får inte plats med ett enda klädesplagg mer så jag måste verkligen slänga massa!
nån som har nåt bra tips på hur man ska göra?


GLAD MIDSOMMAR

Vill jag önska Er alla underbara vänner!
Jag älskar Er allihopa så otroligt mycket!
Ni är helt enkelt bäst!



Jag hoppas att Ni alla får en underbar midsommarhelg!
Va rädda om er!!!!

It's time to say goodbye

ALLTID ÄLSKADE BETTAN!

 
 


Sorgligt men sant så har mamma och pappa tagit hem Bettan för att rusta upp henne och försöka få henne såld för en liten penning. Jag kommer sakna henne så otroligt mycket! Hon va så fin och uppfyllde (nästan) alltid sin funktion. Hon tog mig vart jag ville. Och nu är hon BORTA!!!!
Visst kommer vi alla sakna henne mycket, fin fina Bettan?!!!

EMDR-behandling?!

Det har nu gått en tid sedan jag började träffa min psykolog som ska hjälpa mig tillbaka till "the real life". Samtalen fungerar bra och jag har börjat bygga upp ett starkt förtroende och tillit till henne. Utan de två känslorna hade jag inte klarat av att öppna mig så pass mycket som jag idag verkligen känner att jag kan göra.

Det tar tid och jag har en lång väg kvar, men jag tar en dag i taget och tanken på att jag faktiskt har kommit en liten bit på vägen gör att jag mår bättre.

Sömnproblemen, tankarna, mardrömmarna och umgänges biten känns fortfarande jobbig och är fortfarande stora problem. Men jag kan bearbeta det på ett helt annat sätt nu än innan. Jag har fått bra andnings- och avslappningsövningar som jag ska försöka göra när jag börjar känna mig orolig. Tyvärr så är det fruktansvärt svårt för när minnesbilderna väl kommer så är det totalt omöjligt att få bort dom.  

Psykologen tycker att jag ska genomgå en behandling som heter EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing), som är en psykologisk behandling som används för att behandla PTSD (posttraumatiskt stressyndrom). Jag är skeptisk till behandlingen och livrädd för att byta psykolog.

Tyvärr blir jag nog tvungen att byta psykolog hur som helst, då min nuvarande har blivit sjukskriven och kommer vara det i minst sex veckor framöver och jag vet inte om jag vågar vara utan mina samtal nu. Det känns som att det är de samtalen som göra att jag på något sätt vågar ta ett steg framåt och verkligen leva mitt liv. Med det menar jag inte att jag har någon tanke på att ta mitt liv för så tänker jag absolut inte längre, men när jag väl får mina anfall blir jag rädd för mig själv. Det är svårt att förklara men det är precis som att gärningsmännen tar kontroll över mig och mitt liv och den känslan är obeskrivbar.

Psykologen menar att för att på något vis skynda på processen så är EMDR en utmärkt metod. Men det finns förstås ingen garanti för att den ska hjälpa mig. Jag är livrädd över att metoden inte ska hjälpa mig och jag är livrädd över att samtalen inte kommer att hjälpa mig och jag är livrädd över att alltid få leva mitt liv som jag gör idag.

Jag är livrädd


JAG ÄLSKAR FALKENBERG

För några helger sedan skrev jag att hela la familia Lidén skulle till stugan♥ och måla om den från blå/vitt till ljus/mörkgrå.
Då henrik skulle komma på fredagen och jag åkte redan på onsdagskvällen tog jag bussen/tåget (ja mikis Elus åkte buss). Pappa som också åkte på onsdagen kom och hämtade mig på stationen i fbg.

Väl hemma blev det en cykeltur till glommen:

      

Hela helgen ägnades nästan bara åt målning. (ok, jag hann med promenader, cykelrunder och en sväng på stan med) =) Här är fler bilder från helgen... se och njut!

Mina morgonpromenader:

        

Och nu glöder målarpenslarna för fullt och stugan blir sååå fin =)

          

Detta är den plats jag trivs allra bäst på. Jag skulle så gärna vilja ta med mig er alla vänner dit så ni också få uppleva denna behagliga och avkopplande känsla som man får där.
Är ni sugna så spikar vi ett datum då alla kan....

städa städa...

.... varje freda´och så varje jul,

det tycker jag är kul.

Men aldrig mörda´

på en lörda´

för det verkar skumt

och det tycker jag är dumt...





Alltså dags att städa läggan igen. Det är verkligen kul! I'll promise you!

Doktor Karina

idag har jag som sagt varit hos läkaren för min stackars rygg som inte mår alls bra.
skulle vara där 8.15 och kom därför strax efter 8:a snåret. När klockan var ca 8.45 kom det fram en sjuksköterska och frågade om jag väntade på någon läkare för hon tyckte att jag suttit och väntat länge. JA sa jag och sa att jag skulle träffat Karina 8.15. Snäll som hon va gick hon och sa till Karina som trotts detta inte kom ut och hämtade mig.
Efter ca en kvart kom sköterskan tillbaka och sa att jag ska be om att få tillbaka mina 150 kr som jag betalat (dock har jag frikort) och sa att hon hoppas att karina kommer snart. Sen hörde jag henne stå och prata med andra sjuksköterskor och verkade riktigt sagt IRRITERAD över att jag var tvungen att vänta så länge! (hon va en snäll sköterska hon som brydde sig om mig)
När klockan va 9.15 alltså en timme efter jag skulle kommit in blev jag så trött på att vänta att jag gick till receptionen igen och sa att jag nu väntat i en timme på att få komma in och att jag skiter i det nu och gå hem. Precis då kom läkaren och ursäktade sig för att hon va sen men att hon hade akuta saker att ta hand om först! (kunde hon inte kommit och sagt det till mig då?!)
Tillslut gick vi in efter att jag avreagerat mig då jag faktiskt va riktigt irriterad! Dessutom fick jag tvinga mig till en röntgen då hon tyckte att det räckte med 3x400 g ipren/dag i 2 veckor! Hallå...? jag har inte ont för stunden jag har haft ont i 10 år!!! Hon tyckte även att jag skulle kontakta sjukgymnasten igen (som jag redan gjort utan resultat)
Jag tycker inte om doktor Karina och kommer därför ALDRIG mer sätta min fot i hennes rum igen!

kommande vecka...

...kommer nog vara en vecka då jag kommer va ganksa nervös.
förmodligen kommer jag att få reda på om jag får jobbet eller inte.
dessutom ska jag på läkarbesök på torsdag för min rygg som bara blir värre och värre.
denna gången ska jag vara tuff och stå på mig. Jag MÅSTE rönka den för jag vill ha reda på
vad det är för fel!
Då jag har haft ryggproblem sen jag va liten men istället för korsett valde att gå hos kiropraktor har
jag förmodligen bara gjort det värre. Tänk om det är skolios?!!!
då kan det bli operation för att jag vägrade ta på mig korsetten!!! Gahaa...domma mig!
Men nej jag ska inte ta ut nåt i förväg... att den högra skuldran är helt knasig och inte sitter där den ska och att båda skulerbladen domnar bort några gånger per dag och att jag inte kan ligga på vänster sida för det då gör ont på höger sida behöver ju faktiskt inte betyda någonting! Eller hur!!!!


RSS 2.0