Påsken 2011

Nu kommer yttreligare ett inlägg "bättre sent än aldrig" :)

Påsken firade jag med mina nära och kära i Halmstad och Falkenberg i stugan.

Påskaftons morgon begav sig jag och Emil till stugan där bror med familj väntade. Mamma, pappa och morbror kom strax efter oss.

Jag och Emil tog en lång och härlig promenad runt stugorna men Elias i vagnen. Han somnade som en stock som alltid. Snällare unge får man nog leta efter.



Här är vi alla samlade för god påskmat som mamma lagat till. Alla utom jag fick ta sig sin påsksnapps. (jag fick äran att köra hem till Halmstad)



Mamma hade även gjort en fin och god påsktårta med små söta kycklingar på



Mitt lilla charmtroll ♥



Vid 5 tiden begav vi oss hem igen för Påskfest hos Diana och Thomas. Tyvärr blev det inga bilder tagna så jag kan endast meddela att det var en rolig fest!

På söndagen var vi på östra stranden hela dagen hos Emils släkt för ännu en påskmiddag. Och vi var så duktiga så vi gick hem i det fina vädret. En härlig promenad som faktisk bara tog ynka 45 min. Väl i stan igen mötte vi upp Linda som även hon befann sig i Halmstad för en glass och uppdatering om gårdagens partaj :)

På måndagsmorgonen åkte jag och Emil till Båstad och utsiktsplatsen där vi åt en god frukost med nypakade frallor, kaffe, yoggi och färsk frukt.



En underbar utsikt över havet


Jag njuter av god frukost och vacker miljö i ett soligt Sverige i april månad.
Det är livet det :)




När vi var mätta och belåtna åkte vi vidare mot Kattvik. Jag har aldrig varot där innan och jag kan säga att jag gärna besöker den platsen igen för det var helt otroligt fint



Hjärtat beundrar utsikten i strålande solsken


Det fanns massa fina gamla fiskebåtar och gubbarna höll på att fixa i ordning sina båtar så de kunde lägga i dem.
Som ni ser till höger om bilden så var det en tjej och en kille som skulle ut och paddla kanot. Det såg riktigt härligt ut.



Vi åkte vidare och hittade den här fina herrgården med ett jätte mysigt kaffe. Även här var utsikten helt fantastisk. (se bild nedan)








På kvällen grillade vi korv i parken. Så mysigt hade vi ♥





Korv smakar alltid godast när man är ute och grillar den :)



Hoppas att ni hade en lika bra påsk som jag hade!

Puss ♥

 

 


Nu kommer det...

jag är dålig på att uppdatera min blogg kan jag erkänna. Jag lovade att visa bilder från att jag hade min minisemester och här kommer det dag för dag.

Dag 1


Ett glas rött och kortspel med Emil och Otto innan det bar av för årets första uteservering på Bulls

Dag 2


Vi åkte en bit utanför Halmstad för att kolla på när dom reste vindkraftverk (ottos jobb)
Det är maffiga maskiner dom använder!!


80 meter höga med vingar på 40 meter. Riktigt häftigt!

Sedan bar det av till stugan för att hälsa på pappa


Jag står vid naturreservatet som hade tillträde förbjudet f.o.m samma dag vi var där


Emil ville visa sina muskler ;)


Jag nere vid havet, det ser riktigt kallt ut i vattnet!


Min sötnos ♥

 
Påväg tillbaka till stugan efter vår promenad


♥Kärlek♥

Dag 3


Morgonpromenad i Halmstad


Vi passade på att köpa med oss en god frukost


Fin natur!

Dag 4-5
Åkte hem till mamma och pappa och bara tog det lugnt. Rensade bland mina saker från ungdomen, tog många promenader och umgicks med Linda ♥
Tyvärr inga bilder från det!

Dag 6

Amelie kom till Sm.stenar med tåget.


Amelie på det berömda fiket Göstas (ett måste om man är i Sm.stenar)

Dag 7
Vi åkte vidare till Ullared och Gekås


En vilopaus från shoppingen behövdes med tanke på att vi var där 9-20!!

Dag 8
Sen länge planerad träff med mina goda vänner! Först bulls, sen hemma fest och sist men inte minst Mårtensons


Alla samlade på Bulls. Emil, Robban, Tiina, Hanna, Angelica, Gustav, Johan, Amelie och jag :)


Emil och Robban njuter av det härliga vädret och den goda ölen!


My girls ♥

Det var allt jag hade att erbjuda för den här gången. Men jag måste säga att jag hade en fantastisk vecka men alla nära och kära.


tillbaka till verkligheten igen

idag fick jag lämna min älskling och bege mig hem till Växjö igen.
på vägen hem ringde dom från jobbet så jag ska jobba 14-21.
ska jag vara ärlig så är jag lite nervös för att gå dit. vet inte varför egentligen
men jag har inte jobbat sedan förra torsdagen och det känns lite som när man kommer
tillbaka efter en semester. Det bär emot samtidigt som det ändå ska bli skönt med lite rutiner
igen. Vi får se hur det går!

Jag lovade i förra inlägget att skriva om de resterande dagarna som jag inte gjort än. Bara lugn det kommer. Samt att jag ska lägga upp bilder!

Puss ♥

Day 6

jag ligger lite efter i mitt skrivande med ska ta igen det under dagen.
Min dag 6 under ledigheten var lite mer händelserik än mina andra dagar hos mamma & pappa.
Började som vanligt dagen med en promenad. Denna gången avslutades den på mitt gamla jobb
för lite kaffe med mina gamla jobbarkompisar.
Sen fick jag i stort sett springa hem för att hämta bilen för Amelie kom med tåget från Växjö.
Väl hemma drack vi kaffe i väntan på att mamma skulle sluta jobbet så vi kunde få lite mat i magen :)
Jag var ju tvungen att visa upp min hem by så vi tog oss en tur i bilen och packerade sedan i centrum för en tur i de få butiker sm.stenar har att erbjuda. Vi avslutade med en fika på det berömda fiket Göstas. Även Linda kom förbi en sväng för lite kaffe.
Sen åkte vi hem och åt mat igen och slappade i soffan för att vila upp oss inför morgondagen då det blev fler äventyr. Mer om det i nästa blogginlägg.

På återseende.
Puss ♥

jag känner närvaro

jag tror inte att jag berättat detta innan. Men det finns något oförklarligt i mamma och pappas hus. Jag känner ofta en närvaro. Som att någon ser efter mig. Tar hand om mig. Jag känner det endast på övervåningen. Mest på mitt rum men det känns som att detta/denna befinner sig på hela övervåningen.
Nu för tiden känner jag det oftast när jag är ensam hemma. Men förr var det även när mamma var hemma. Då brukade detta/denna ropa på mig, men det har jag inte hört på 3 år kanske.
Jag har aldrig känt det när pappa varit hemma. Kanske att den/det inte vågar närvara då?! 
Jag är inte rädd längre, det känns bara tryggt på något vis. Jag vet att den/det inte vill mig illa.
Är det någon som kan förklara vad det är jag känner?

jag är nyfiken på vad det kan vara för något. Huset är byggt på 70-talet och dessförinnan var det bara tom mark. Kanske att det hände något här förr som är förknippat med min familj? Jag har frågat både mamma och pappa om det men dom har aldrig märkt något. Förutom en gång när dom nästan precis hade byggt huset. Då var dom påväg upp för trappan när båda kände att dom inte kunde röra sig. Allt bara stannade upp. Men det varade bara i några sekunder sen var allt som vanligt igen. Det är mysko tycker jag.

Jaja, jag får försöka forska vidare i det här. Det är spännande.. :)

Day 5


Regnet öste ner när jag vaknade och jag blev helt osugen på min dagliga morgonpromenad. Istället fortsatte jag röja i mina gardrober här hos mamma och pappa. Det var visst mer än jag tänkt mig och det tog mig hela förmiddagen.
Jag hittade bla en gammal filofax. (kommer ni ihåg?) Jag var en flitig användare och alla kompisarna skrev en massa brev i den. Riktigt roligt att läsa faktiskt. Men va pinsam man va på högstadiet. Haha

När mamma kom hem från jobbet så klippte jag henne och hon klippte mig. Bara topparna, dom var lite slitna men nu är det fint igen.
Min morbror kom på fika och vi planerade in mitt födelsedagskalas. Jag fyller nämligen år om 1 1/2 vecka :)

Varje gång jag är hemma så försöker jag öva på mitt piano för att inte glömma bort. Tyvärr tycker jag att jag blir sämre och sämre för varje gång.
Mamma önskar att hon kan spela piano så jag har börjat öva lite med henne. Det går riktigt bra faktiskt.

Jag skulle gått en promenad och fikat med bästa Angelica när hon slutat jobbet, men tyvärr så är hon sjuk. Det är så typiskt när jag äntligen är hemma. Som tur är ska vi ha tjej/kill- kväll på lördag i Halmstad så då ses vi iaf!

Ska jag vara ärlig var jag inte utanför dörren på hela dagen och har lite dåligt samvete över det. Tyvärr är det inte mycket bättre väder idag men det måste bli en liten promenad iaf.

Puss ♥


Day 4

På morgonen packade jag en liten väska och styrde kosan mot Sm.stenar till mamma & pappa för att få lite föräldrarvård och mys. Jag har inte varit hemma sen jul, så det var på tiden.
Som alltid när jag är hemma så är det fika och mat hela tiden. Det bästa :) Vi gjorde premiär med att fika på altanen. underbart!
Jag har lovat mamma att rensa ut i mitt gamla rum för jag har sjukt mycket saker kvar som jag lämnade när jag flyttade för 7 år sedan. Så jag har börjat lite smått och har konstaterat att det mesta faktiskt åker i soporna och en del till second hand.
Jag och mamma var ute och gick en runda och stannade till på biblioteket som jag inte varit på sen jag flyttade. Jag tycker det är så skönt att vara i ett bibliotek. Tiden stannar på nåt sätt och det känns som att det bara är jag och böckerna. Konstigt men jag gillar det.
Vi var även hos "cykelstig" och kollade på cyklar. Det är en cykel som jag kollat på länge nu som jag verkligen vill ha. Men risken är nog att den kommer bli stulen om jag slarvar med att ställa in den på natten osv. Men jag vill ha den och den var sjukt skön att cykla på och designen är underbar, perfekt!
När vi kom hem igen efter vår runda hade pappa kommit hem från jobbet. Han höll på och fixa med motorcykeln och då är det vår :)
På kvällen var jag hemma hos Linda på kaffe och fick lite uppdatering om vad som händer i byn. Mycket skvaller och mycket kaffe avslutade min dag nr 4:a.

Puss ♥


Day 3

Vi vaknade tidigt på söndagsmorgonen och solen lös in på oss. Vi gav oss iväg på en promenad som slutade med en betydligt längre runda än vi tänkt. Det mulnade på mer och mer under tiden vi gick. Vi hann precis in när himlen öppnade sig. Det regnade inte så länge så det hade iof inte gjort något om det kom mendan vi var ute.
När vi kom hem åt vi frukost och gjorde oss i ordning för en tur i bilen.
Vi åkte runt och kollade på hus som är tillsalu och jag hittade kyrkan som jag eventuellt vill gifta mig i! (bild på den kommer)
När jag tänker tillbaka på vad vi gjort day 3 så hände det inte så mycket mer än flera promenader och biltur. En söndag i naturen är det bästa. Det blev tom en nästan hel helg i naturen då mer än halva lördagen också blev utomhus. Frisk luft är alltid uppiggande!

Puss ♥

Day 2


Dagen startade i soffan framför en film och nybakade frallor, ägg och kaffe.
Efter att vi gjort oss i ordning blev det en runda på stan för Emil skulle leta efter en vårjacka. Han hittade en jätte fin på Carlings och dessutom fick han ett presentkort där av sina kompis när han fyllde år så den blev billigare.

Väl hemma igen kom Jonas (Emils kompis) och hämtade upp oss för en tur ut på landet. Han jobbar med vindkraftverk och dom skulle resa en sådan och vi skulle få se på. Tyvärr kom vi ut försent så den var redan uppe. Hua mig va stora dom är. Dom ska resa en till i veckan så det låg motorhus och andra delar på marken och dom va inte små vill jag lova. Bara en vinge är 45 m lång. Tornet va 80 meter högt.
Det var synd att vi missade det med det var ändå en rolig och intressant tripp.

När vi kom hem igen hoppade vi in i Emils bli och gav oss iväg mot Falkenberg för att hälsa på pappa och kika in stugan. Nu börjar det arta sig och man kan snart flytta in igen. Bilder från dag 1 till färdigrenoverat lovar jag att lägga ut så fort allt är klart.
Vi passade även på att gå en runda i Olofsbo när vi ändå var där. Det var ju toppenfint väder.
På kvällen när vi kommit hem igen lagade vi god mat och bara myste.
En underbar dag!
Puss ♥


Day 1

Ska börja med att meddela att min sladd till mobilen ligger kvar hemma och jag kan därför inte överföra några bilder. Men jag lovar att dom kommer in på bloggen så fort jag är hemma igen.

Igår avslutades dagen på bulls uteservering med hjärtat och Jonas. Dessförinnan blev det 1 (3?!) glas rödvin och kortspel. En riktigt lyckad avslutning på day 1.
Premiären för årets första öl på uteserveringen smakade väldigt gott. Inte ett dugg kallt faktiskt. Men jag satt precis vid infravärmen och hade vinterjacka och två filtar på mig. Men vad gör det?! Mysigt var det iaf :)

Puss ♥

The beginning of day 1

Vaknade riktigt utvilad och gav mig iväg på en promenad som blev lite för lång då jag lyckades gå vilse (?!) Tillslut började jag känna igen mig igen och tänkte att nu är jag äntligen på väg åt rätt håll. Men fel hade jag. Det visade sig att jag gick på fel håll igen (?!) Yeh I know. Stupid girl!
Men vad gör det? Jag hade ändå inget bättre för mig och då kunde jag lika gärna röra på fläsket lite mer :)
Rätt mål hittar man alltid tillslut!
Väl hemma blev det en lång dusch och sen frukost i soffan med en av mina favoritfilmer. Walk the line.

Puss ♥

the heart brings you back


Jag har lämnat mitt hem för ett tag. Vad jag behöver just nu är avkoppling.
Jag behöver göra saker för min egen skull. Tänka på mig själv i första hand.
Jag kommer tillbaka om ett tag med nya krafter och ny enegi.



RSS 2.0