det är ingen hit, jag vet!

Det är ingen hit att koka gröt samtidigt som man bloggar. Särskilt inte när man har plattan på 6an. Tro mig jag vet. Det lucktar bränt och ryker i hela lägenheten och grytan är kolsvart. Så testa inte. För det är inget jag rekomenderar.

Puss♥

Fredag 26/8 2011

God Morgon alla goa och glada läsare!
Hade tänkt att jag skulle sov till kl 7.00 idag. Men vaknade tyvärr redan 6.15. Inte av mig själv utan av min kära granne som tycker att det är helt ok att spika i väggen då. Inte en gång utan under ca 15-20 min. Det var alltså ingen mening för mig att somna om så jag gick upp i stället.

Idag har jag arbetspasset 9-18 i förbutiken, men jag ska gå hem redan kl 17. Varför kommer ni att få reda på antingen ikväll eller imorgon. Kan du gissa vad jag ska göra?

Trevlig dag,
Puss ♥

barnvakt, mammamys och shopping

Barnvakt, mammamys och shopping. Kan det bli mycket bättre?! Idag har jag som sagt suttit barnvakt åt bästa Elias och haft mamma på besök hela långa dagen och kvällen. Vi har myst, shoppat, ätit, fikat, skrattat, pratat och lekt. Mamma fick dessutom en skön ryggmassage av Elias. De ni :)




Det har med andra ord varit en helt fantastisk dag ♥

Puss ♥

 


klockan är mycket och jag ska...

Klockan är mycket och jag ska upp tidigt imon, för kl 6.30 kommer Elias (mitt brorsbarn) hem till mig. Jag ska passa honom medans hans föräldrar jobbar. Anledningen till att jag är uppe så här sent är för att jag har jobbat kvällen idag och då är jag inte hemma förren runt halv tolv. Galet!
Elias och jag kommer iaf få starta dagen med en promenad ut till Norremark och jobbet för jag råkade visst glömma mitt bankomatkort där och mamma kommer imon med och då ska vi tre ut och shoppa. Då behöver jag verkligen mitt kort.
Jag längtar tills imon. Ska bli så mysigt med Elias och mamma här!
Dags att sova mina vänner!

Puss ♥


Wow, inte visste jag....

Wow, inte visste jag att jag kunde vara så effektiv. Igår hade jag planerat en städa dag som va välbehövlig lite här och var.
Jag började dagen med en joggingtur sen var det städ och tvätt för hela slanten resten av dagen.
Jag putsade fönster, planterade om några blommor, bäddade rent i sängen, tvättade, rensade lådor, var borta och slängde reklam/tidningar och glasflaskor, städade toan, dammtorkade varje liten pinal i läggan, dammsög, torkade golvet, va nere hos grannen och fick ett blomskott, va uppe hos grannen och fick gurkplanta, planterade dessa och dessutom stickade jag lite. Detta kallar jag effektivitet, right?!



Jag lagade även en riktig husmanskost, potatis, kassler, broccoli och kantarellsås med egenplockade kantareller.



Till vänster ser ni min nya fina växt som jag satt i vatten för att det ska växa rötter innan jag planterar den i en kruka med jord. Till vänster ser ni min gurkplanta. Tror iof inte att det kommer bli nån gurka på den med det är ju spännande ändå. Lovar att hålla er uppdaterade kring gurkutvecklingen!

Puss ♥


en härlig tisdag i ett härligt spår

dagen startade bra med en joggingtur på 3,5 km i ett perfekt väder. Solen sken och det var en lagom temperatur. Träningen slutade som i vanlig ordning liggandes på min yogamatta för mina ryggövningar som jag måste göra minst en gång om dagen.
Resten av dagen kommer jag att tillbringa i mitt hem, då jag har miljoner saker att göra som jag bara skjuter fram hela tiden. Överst på listan står s.t.ä.d.n.i.n.g! Ingen vanlig en utan rensning på massa skit som jag har liggandes. Jag måste börja förbereda mig inför flytt så det inte blir så mycket när jag väl ska flytta.
Om någon är sugen på kaffe så är det mer än väl uppskattat att komma förbi mig på en kopp. Man måste ju få ta kaffepaus, right?!

Puss ♥

Kräftskivan 2011

i lördags stod kräftskiva på schemat men underbara vänner hemma hos Tiina och Robban ♥



Då alla ser ut att skratta ordentligt kan jag nästan ana vad det är som har berättats. Det uppstod nämligen ett missförstånd mellan Herr Berntsson och Herr Sandmark Melldén. Nu ska jag berätta:
Johan sänder ett sms till Emil med följande:
Kan du köpa med dig grov lös. Jag tänkte slå på stort ikväll.
Emil: Jag har en grov korv hemma som jag kan ta med
Johan: Det blir bra det.
Väl på¨festen slänger Emil upp den grova korven på bordet och får en frågande blick tillbaka från Johan. Johan lyder: Jag skulle ju ha en grov lös. Kan meddela att detta va ett samtalsämne som kom på tal ett ex antal gånger under kvällen och det var lika roligt varenda gång. Hur nu Emil kunder läsa fel på grov lös och grov korv kan ju diskuteras. Kan meddela att han vid detta tillfälla var helt nykter utan en gnutta alkohol i kroppen.



Sandra håller i en lektion om hur man äter en kräfta vilket spårade ur totalt. Det blev tillslut ett samtalsämne man inte borde prata om vid matbordet. Vad det handlade om får du själv spekulera i  ;)
Mina kräftor såg iaf så där kära ut trots att dom va döda. Vad är det man brukar säga, tills döden skiljer oss åt!
Vackert !!



Johan spelar tuff och jag är med på ett litet hörn. De blivade föräldrarna Edda och Kristina njuter av aftonen.



När det började skymma tändes ljusen och Johan fick sitt efterlängtade snus.



Vi lekte även några lekar. Bla den ovan. Man ska gå med raska steg och smätta ner en sockerbit från en flaska (nu hade inte vi någon sockerbit, men det gick lika bra med en godisbit) Det var inte det lättaste vill jag lova.
Vi hade även en lek där man skulle plocka upp ett äpple mellan benen och sen gå ett varv runt något och lägga tillbaka det på stolen utan att röra det med händerna. Kan meddela att jag inte ens fick upp den mellan benen.
Jag har tyvärr inga kort från denna lek, men ett mycket bra tips om ni någongång ska ha lekar. Man får sig ett gott skratt.



Vägen hem va hyfsat innehållsrik. Först får vi syn på månen som såg mycket märklig ut. Måne blandat med guppiga moln Jag försökte få några fina bilder på det, med mindre bra resultat.
Sen får vi ringa 112 då det är en kanon full kille som vinglar både här och där. Godhjärtade som vi är ringde vi polisen för hans eget bästa. Han kunde ju för tusan antingen blivit påkörd då han vinglade ut på vägen eller slagit halvt ihjäl sig om han trillat, och inte att förglömma bli liggandes ute hela natten avdäckad. Det börjar ju faktiskt bli kyligare på nätterna. Poliserna skulle iaf kolla upp det och vi kunde lugna fortsätta vår färd hemmåt. Då stöter vi på den lilla söta svart/vita katten som va lite kelsugen och vi va inte svåra på att klia honom. henne. (?!)

Det var en riktigt lyckad kräftskiva och jag vill tacka alla fina vänner för den fantastiska kvällen!

Puss ♥


det börjar ge resultat...

Nu börjar jag märka resultat med mitt springande. Kanske inte på vikt/mått men på konditionen. Idag när jag var ute och skulle vika av där jag alltid viker av märkte jag att jag inte alls va så trött som jag brukar vara just där och valde därför att fortsätta springa en längre runda. Det är lycka!
Nu håller jag bara tummarna på att det kommer ge resultat på kroppen inom kort! Då blir det ännu roligare och jag kommer känna mig mer motiverad att fortsätta. Det är ändå fantastiskt härligt att springa. Avkopplande på nåt märkligt vis och utmanande för en själv.

Puss ♥ 

det blev mys i stället för polisbesök

igår struntade jag helt enkelt i att åka till polisstationen och skaffa pass. Jag blev mer sugen på häng med fantastiska Zed, Johan och underbara Lilli ♥ Får passa på att mysa så mycket som möjligt nu innan de lämnar mig för flytt till Piteå. Åhå, hjärtat vad jag kommer sakna dig!


moster Elus och underbara Lilli ♥


Fina - mor & dotter ♥


Efter myset med ena bebisen åkte jag till nästa, min brorson och myste med han.


Min underbara bror och son, som är så duktig och kan gå själv nu ♥

Idag har jag iaf varit och fixat passet. Smidigt och lätt nu för tiden måste jag säga. Det var värre förr! Säger tanten!

Puss ♥


besök hos polisen...

idag ska jag gå och besöka polisen. Tyvärr är det inte så spännande som det låter, utan det är ett ganska enkelt och tråkigt besök faktiskt.
Jag ska endast gå dit för att jag behöver ett nytt pass då mitt gamla har gått ut. Behöver ju mitt pass till den hemliga resan som nu inte är hemlig längre men iaf!

Puss ♥

fortsättning på semestern 2011

Efter göteborgstrippen sov vi som sagt hos mamma och pappa och tog sedan tåget på em hem till Halmstad igen och packade om våra väskor och begav oss av till stugan i Olofsbo.



Vi gick ner till havet till Strandkanten för att fira in vår första semester dag med en öl.

Morgon efter var det strålande solsken så vi gick ner till havet direkt på morgonen. Vi solade och badade hela dagen lång.
Även denna kvällen tillbringade vi vid vackra havet med en kall i näven.






♥♥♥

dagen därpå var det lika fint väder. Vi badade och sen kom mamma ner till oss. Vi solade, grillade och spelade monopol.

Emil blev lite sur då mamma va en hejare på monopol så hon vann rubbet! :)

På kvällen lämnade vi mamma själv och begav oss hem till Halmstad igen, då vi skulle ut i affärer på torsdagen och leta present till Elias som fyllt ett år. Mer om det i ett annat inlägg. 

På fredags kvällen gick vi ut och åt med vänner. Tyvärr var restaurangen inget vidare. Maten var god med servicen va ursel och stället fruktansvärt stelt och tråkigt. Vi åt upp snabbt för att sen bege oss av till ett mycket mysigare ställe. Tillsammans som ligger utmed Nissan.



Första veckan är snart gången men det var en toppen bra vecka. Tack alla inblandade!

Puss


jag visste ju att det skulle komma...

Det två första turerna har gått över förväntan. Visst har det känts och det har varit jobbigt men jag har ändå tyckt att det känts bra. Mer än bra faktiskt.
Men så kom det som jag visste skulle komma. Motgång. Dagens löpning var en nära döden upplevelse. Jag tog mig runt med nöd och näppe. Kom i mål (hem) röd som en tomat, blöt som en disksvamp och sur som en citron. Men nejdå, jag kommer inte ge upp för det. Imon blir det en tur efter jobbet igen hoppas jag :)

Puss ♥

3/7-11 The Big Four

jag vill så gärna dela med mig av mina upplevelse under semestern. Då jag tagit åtskilligt med kort får jag dela upp inläggen. Här kommer day 1.

Semestern startade i Göteborg för att gå på The Big Four. Inga ord kan beskriva den känslan jag hade i kroppen under och efter konserten. Ni som är fans av nåt utav banden var antagligen också på Ullevi eller såg konserten live på svt.



Här sitter vi äntligen på tåget efter en timmes försening. Vi är förväntansfulla och en aning överhettade pga att AC:n var ur funktion. Men lika glada ändå :)



Här står vi och njuter av tillvaron tillsammans med våra vänner. Det ända vi inväntar nu är Angelica, Gustav och Metallica såklart!



Så har vi äntligen hittat varandra ♥ Att nå varandra via mobil va helt uteslutet bland allt folk. Mottagningen va lika med noll.



Metallica är på scen. Angelica och jag rockar loss med de andra galningarna ;) Hårdrockbrudar for a night !!



Blixtar och dunder, magiska under. beskriver allt !!

När spelningen va slut satte vi oss trötta i bilen och åkte hem till Smålandsstenar och sov hos mamma och pappa.

En oförglömlig dag/kväll/natt. Tack alla inblandade!

Puss ♥


jag har tagit mitt förnuft till fånga....

Semester. För mig innebär det att leva livet. ta dagen som den kommer och bara njuta.
Denna semestern har vi njutit kanske lite för mycket, vilket har resulterat i ett x antal kilon lite här och var på kroppen. det kom smygande. Byxorna/kjolarna/shortsen började kännas obekväma och svåra att knäppa. Linnerna/tröjorna som satt tight innan sitter som ett slickat ormskinn nu och de som va lösa sitter typ som tight. (ok, jag överdriver kanske lite) Men iaf så gjorde det mig inte så mycket. jag ville helt enkelt njuta klart av semestern med min underbara älskling och mina fina vänner. Dock bestämde jag att så fort semestern va över skulle jag börja springa, cykla till jobbet och alltid ha med mig lunchlåda (inte köpa färdiga sallader eller nån äcklig färdigmat på jobbet).
Så var semestern över. första dagen mat med mig men tog bilen. Andra dagen cyklade jag men hade ingen mat med mig. tredje dagen mat med mig men tog bilen och så har det rullat på. Eller jag har inte cyklat fler gånger men haft med mig mat ibland och köpt på jobbet de andra dagarna OCH jag har inte sprungit en endaste gång. Kilorna ökar och fläsket växer ;)
Så kom gårdagen. Jag satt i soffan och glodde på nåt ointressant och då sa jag till mig själv: "Nä nu jäklar reser du på din feta röv och ger dig ut och springer. det behöver inte va en lång runda men du ska bannemej ut." Jag vågade inget annat än att lyda mig själv så jag gav mig iväg. Tänkte gå en bit och sen springa en bit för att sen gå resten tillbaka men jag kände så fort jag kom utanför dörren att jag ville springa direkt. Jag orkade springa nästan hela rundan och kände mig riktigt nöjd. Idag gav jag mig ut igen trots onda och trötta ben men klarade ändå av att springa hela rundan och jag är så jäkla stolt över mig själv. Hoppas bara att jag fortsätter med detta nu! Beach 2012 here I come !
Ni får skriva och peppa mig ofta så jag inte ger upp!

Puss ♥

RSS 2.0